14 April, 2010

Monstrum psu odsekao sve četiri noge!

Juče je na Medaku pronađen pas kome su sve četiri noge odsečene iznad gležnjeva!!! Trenutno je kod veterinara, koji je utvrdio da je ovo monstruozno i normalnom čoveku nepojmljivo delo definitivno uradio čovek, a kako mučenica ima ogromnu volju da preživi, odlučeno je da se pokuša sa ugradnjom proteza!

Ovo nije izolovan slučaj, setimo se samo obešenih štenaca, šakala i orla. Mnogima je manje poznat slučaj ptičarke koja je pre par dana pronađena u Resniku sa dva metka u kičmi i koja ne može da stoji i nekontrolisano mokri. Najstrašnije mučenje životinja postaje uobičajena pojava u Srbiji, a ne vidimo da se iko od nadležnih preterano uzbuđuje oko toga!!! Da li će neko konačno stati na put nasilju nad životinjama?

Prenosimo izveštaj naše članice i očevica Sandre Spoja, a povodom ovog zločina EI17 će se oglasiti saopštenjem.


U utorak, 13. aprila, na Medakoviću 2 u ulici Radovana Simića Cige nađen je pas, nežna i plaha ženka starosti oko godinu dana, kojoj je još neidentifikovani monstrum u ljudskom obliku, očigledno opasan psihopata, odsekao sve četiri noge. Tako zverski osakaćeno kuče puzaloje na patrljcima koji su mu preostali ne bi li se domoglo neke mrvice hrane i kapi vode, bez glasa, usamljeno u svojoj muci. Da bismo je tako istraumiranu i prestravljenu odveli uopšte kod veterinara, morali smo da pozovemo Dejana Serbiandogwhisperer-a i da je izvučemo pošto se sakrila ispod kola. Interesantno je da, iako u bolovima, gladna i dehidrirana, i pored svih svojih trauma i pošto smo morali da je izvlačimo iz skrovišta, ova kujica koju smo zbog njene dobre naravi nazvali MILA, nije pokazala ni trun agresivnosti. Zapitajmo se ko to zivi među nama, a ko je u stanju da počini takvo zverstvo i da li možemo ostati nemi, kada je jasno da se takve psihopate ne bi libile da naude ni nama ljudima, i da li stvarno treba da zatvaramo oči i čekamo da nasrnu i na nas.  
MILA je odvedena u veterinarsku stanicu kod veterinara Momira Ranđelovica na Bežanijsku kosu gde joj je pružena pomoć i tu je smeštena radi oporavka, a za dalje se planira ugradnja proteza, jer je ona u relativno dobrom stanju i pokazuje veliku želju da preživi, a za kasnije se nadamo i da će se naći neko raspoložen da je usvoji. Ostaje sad na ljudima dobre volje da ne ostani gluvi na ovu pricu o MILI i da isprate njenu sudbinu.