18 November, 2011

Reci av i budi zdrav

1234037310ksXcLRW

U SUSRET PRVOJ KONFERENCIJI MEDICAL SPA SRBIJE

Udruženje Medical Spa Asocijacija Srbije, Holistički centar “Mind centar” i ”Vidya Joga škola” po ugledu na velike svetske medicinske i holističke centre organizuju 22. novembra u 11 časova tribinu

ZNAČAJ PSA I OSTALIH KUĆNIH LJUBIMACA ZA ZDRAVLJE DECE I NJIHOVA ULOGA U HOLISTIČKOM PRISTUPU CELOJ PORODICI

Predstavljanje projekta “Reci av i budi zdrav”

Učesnici tribine:

Prof Dr Nikola Popović, Veterinarski fakultet Beograd,

Prim. Dr Gorana Isailović, dermatolog, predsednik udruženja Medical Spa Asocijacija Srbije

Dr Mirjana Mićović, pedijatar, član udruženja “Mind centar”

Danica Drobac, predsednik udruženja za zaštitu životinja “Evropska inicijativa 17”

 

Naučne studije, kao i praksa širom sveta, pokazali su da prisustvo kućnog ljubimca, a naročito psa, u porodicama gde je dete bolesno ili postoje poremećeni međuljudski odnosi, značajno doprinosi bržem opravku i uspostavljanju harmonične kućne atmosfere. Klinička ispitivanja su dokazala da u slučaju dečjeg ekcema i astme u najvećem broju slučajeva, uvođenjem psa u porodicu, simptomi postaju blaži, smanjuje se unos lekova i pojačava detetov imunitet.

Na tribini će biti više reči i o pokretanju akcije “Reci av i budi zdrav”, u okviru koje će bolesna deca imati priliku da na poklon dobiju zdravog psa pregledanog od strane veterinara sa Veterinarskog fakulteta u Beogradu, a u “Mind centru” besplatne konsultacije sa pedijatrom i dermatologom , kao i besplatne antistres časove joge za decu, dok će predstavnici udruženja za zaštitu životinja govoriti o tome na koji način i gde se može nabaviti besplatan pas Zdravko.

Holistički centar “Mind centar” se nalazi u ul. Bulevar Despota Stefana br. 48 , III sprat.