10 January, 2017

Gostovanje Danice Drobac, predsednika EI17, u emisiji u "Dobar dan" sa Deom Đurđević i Predragom Sarapom (TV Pink) povodom fizičkog napada komšije na Anu Kojić zbog psa koji je zalajao u stanu (9. 01. 2017.)

Povodom fizičkog napada komšije na Anu Kojić zbog psa koji je zalajao u stanu, dok je drugog izvodila u šetnju, TV Pink je pozitivno reagovala time što je taj sramni čin uvrstila kao temu.

Nasilje nad životinjama se apsolutno prenosi i na one koji brinu o njima ili ih imaju, što samo dokazuje da je ta manjina AGRESIVNA, a ne psi, koji se često u našoj sredini tako označavaju. Ona pravi sve problema u ovom društvu, ali policija je prilično indolentna po tom pitanju, jer najčešce  ne želi ni da postupa po prijavama  za zlostvaljanje pasa,  iako je zakonodavac, još 2006. takvo ponašanje kvalififikovao kao krivično delo (čl.269. KZ RS). Imamo problema što, s jedne strane, ljudi ne prijavljuju takve i što, s druge strane, kada ih prijave policija ne reaguje navodeći da se obrate komunalnoj policiji, čija to nadležnost apsolutno nije, ili čak i udruženjima za zaštitu životinja, što je baš apsurdno jer ona nemaju javna ovlašćenja.

U ovom slučaju je potpuno neshvatljivo da je policija fizički napad, jednog lica na drugo, podvela pod prekršaj, a ne krivično delo, što i jeste!