13 January, 2010

Pismo Gradonačelnici 2003.

Poštovana gospođo Gradonačelnice,

Emitovali smo „dnevnik“ šerpama, zviždali smo, dobijali batine na ulicama grada, dugo, da biste vi, svi zajedno, došli na vlast: radovali smo se jer smo se nadali da ćete Srbiju i Beograd približiti civilizovanom svetu i državi vladavine prava i doneti komad sreće svima nama sa okopnelim dušama, a odagnati krv, smrt, tlapnju, nesreću bilo koje vrste. Desilo se, između ostalog, da ste kučićima ovog grada, već nadasve i podjednako napaćenim poput svojih bivših vlasnika, doneli bol, muku i SMRT, ali i nama – ljudima koji su za Vas glasali, jer jedno nemojte NIKAD da zaboravite da iza svakog tog psa koga ovaj grad UBIJA stoji neki čovek koga time povređujete i unesrećujete bez ikakvog razloga i potrebe, a on vam to neće zaboraviti, a kamoli oprostiti! To je moglo drugačije da se reši i MORA drugačije da se rešava, ali nije se htelo, ili nekom nije odgovaralo! No, to nije sve, otišlo se i dalje jer pas u Beogradu nije samo „rep na ulici“, kako rekoste, već je postao „žešći biznis":

Da li znate da se firma „Ekosan“ reklamira na internetu kako suzbija, pa još i humano, populaciju pasa lutalica? Vi znate, ali i mi znamo, da ni po jednom zakonu bilo koje zemlje, pa čak ni afričke, danas to ne može biti! Pa onda Vas pitam ko je to dozvolio, ko stoji iza toga, ko ih plaća, sa čijim parama, ali i kako se ubijaju – svakako ne humano – i gde njihovi leševi završavaju?

Da li znate da kafilerija u Ovči ubija pse koji su tamo sterilisani i za čiju sterilizaciju je sam Grad njima dao pare? Vama verovatno prikažu, ako ih uopšte neko kontroliše, da se to neki drugi psi ubijaju!

Masakr pasa zahuhtao se proglašenjem vanrednog stanje u Srbiji: mrak je „gutao“ pse – to je odradio „Ekosan“ – kafilerija nema kapacitete za ubijanje takvih razmera, a ja Vas pitam kako ih ubijaju, gde su ti leševi: peć ne radi u kafileriji, Beograd stočno groblje nema (a zakon samo tu mogućnost predviđa), groblje u Vinči postoji samo u perspektivi i, naravno, u pisanoj štampi, poput fingiranog programa trijaže, ubijanja samo „bolesnih i starih“, udomljavanja itd., a zapravo samo se UBIJAJU,UBIJAJU SE SVI OD REDA, pa čak i RASNI PSI!!

Da li znate da su beogradski psi pobijeni, ostali su uglavnom sterilisani (BB i drugi) i „nove snage“ jer niste hteli da se pozabavite zaustavljanjem dotoka novih pasa, već samo ubijate? Da li znate da od kako proizvoljno i neosnovano mašu besnilom i naređuju embargo na preuzimanje pasa iz Ovče ubijaju i vakcinisane pse, ali i pse koje imaju vlasnika? Znate li da su jednoj ženi upali u dvorište uzeli NJENOG psa iz NJENOG dvorišta, odbili da joj ga vrate i dok je naterana da ode i otišla je jadna po najfamozniju izmišljotinu – tzv. „saglasnost“ u Sekretarijat za zaštitu životne sredine, oni su joj psa UBILI, a saglasnost joj je ostala u ruci????????? Ubijanje već „istrebljenog psa“, samim tim što je sterilisan, ne čini niti jedna normalna zajednica, pa makar bila i bogata, a kako onda mi to ovde činimo? Po nečijem nalogu psi se „otimaju“ od ljudi, slutim da dobro „odbacuju“, neko se dosetio da i na njima može da se zaradi dobro?

SVAKAKO SNOSITE „KOMANDNU“ ODGOVORNOST, NE ŽELIM DA VERUJEM U LIČNU, A ODGOVORNI STE AKO TO NISTE ZNALI JER TO ZNAČI DA STE PREVIŠE VEROVALI VAŠIM SARADNICIMA ILI NISTE MARILI... A NA TOM MESTU TO NE MOŽE TAKO, POSEBNO ŠTO SE RADI O ŽIVOTIMA!

Uz dužno poštovanje, izgubili ste brojne „svoje“ ljude, ne samo ovom prilikom, već zauvek!